Forårs’sysler’

Der er travlt på Thyra og heldigvis er vejret ret fint dette forår uden alt for meget regn. 

Minimatroserne har været igang med at fjerne de gamle hollandske sejlnumre og nye numre er ankommet fra North Sails😊

Vi forventer at få dem sat på i starten af næste uge og så kan Thyra endelig få sin sejl på igen. 

Om læ er den hydrauliske autopilot monteret. Konsol og arm til rorstammen er udført af Sydhavnens Motorværksted i Rønne og kvaliteten i deres arbejde lever helt op til hvad man forventer i en Swan!

Der er aldrig særlig meget plads når man skal lave de her installationer i både, men i dette tilfælde var jeg heldig at kunne lave det meste, liggende i agterkøjen😊


VHF’en er også installeret og jeg mangler nu bare at komme på åbent vand for at kallibrere kompasset så den endelige installation kan færdiggøres. 

På dækket sidder ankerspil, anker og kæde stadigvæk i en prøveopstilling, men jeg har nu besluttet at skifte 70 kg Rocna ud med det lidt mindre 55 kg. Det vil stadigvæk kunne fungere i forhold til søfartsstyrelsens krav – dog vil vi skulle have et 15 kg tungere 2. anker. 

Vores cockpittelt som bliver lavet uden fast monterede bøjler bliver rettet til på mandag og så varer det ikke længe før udestuen kan indvies😊🍸. Billeder af dette følger. 

Tilbage om læ afventer vi vores automatiske brandslukningsanlæg som vi skal i gang med at installere. Dette anlæg vil yde automatisk slukning i tilfælde af brand, dels i motorrummet men også i dieselgeneratoren samt i vores to store batteribanker. 

Sikkerheden skal være i top når Thyra stikker til havs med gæster og gaster og på listen over sikkerhedsudstyr finder man blandt andet også selvoppustelige SOLAS godkendte redningsveste, SOLAS godkendt redningsflåde og redningssele på gaffel til en eventuel mand over bord situation. 

TO-DO listen er stadigvæk lang… men vi vil forsøge at opdatere efterhånden som vi kommer tættere på den endelige godkendelse fra Søfartsstyrelsen. 


God weekend 

Skipper, S/Y Thyra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: